Alipay Verbetert Reiservaring in China voor Internationale Toeristen met 16-Talen App-Upgrade

Alipay Verbetert Reiservaring in China voor Internationale Toeristen met 16-Talen App-Upgrade

Naarmate het inkomend toerisme in China toeneemt door de uitbreiding van het visumvrije beleid naar meer landen en de heropleving van internationale vluchten, ondersteunt Alipay, het toonaangevende digitale betalings- en lifestyleplatform in China, nu 16 talen in zijn app, wat de reiservaring van internationale toeristen die China verkennen verder verbetert.

Deze talen omvatten Chinees, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Portugees, Arabisch, Russisch, Turks, Maleis, Indonesisch, Thais, Koreaans, Japans en Vietnamees.

Deze upgrade van de dienst stelt internationale toeristen in staat China als een local te verkennen met Alipay, in een taal die ze goed begrijpen.

Zo kunnen Italiaanse toeristen de Italiaanse versie van de Alipay-app downloaden en in hun eigen taal mobiele betalingsdiensten gebruiken tijdens offline betalingen in China. Ze kunnen ook genieten van veelgebruikte reisdiensten zoals het bestellen van een taxi, het boeken van hotels en het kopen van vliegtuig- en hogesnelheidstreinkaartjes op de Alipay-startpagina in hun moedertaal, dankzij de ingebouwde vertaaltool van de app.

Het gebruik van de Alipay-app is steeds populairder geworden bij internationale bezoekers die door China reizen, aangezien het rijke culturele erfgoed, het adembenemende landschap, de heerlijke keuken, de moderne vervoersmiddelen zoals hogesnelheidstreinen en het handige en veilige mobiele betalingsplatform veelvuldig worden gewaardeerd door internationale bezoekers.

Uit een onderzoek van het Silk Road Research Institute van de Beijing Foreign Studies University in juni 2024 naar de reis- en betaalervaringen van internationale toeristen in China, bleek dat internationale bezoekers geïnteresseerd zijn in het uitproberen van lokale mobiele betalingsmethoden zoals Alipay. Het onderzoek onthulde dat 84% van de ondervraagden minstens één vorm van mobiele betaling in China gebruikte. Van de internationale reizigers die Alipay gebruikten, zou bijna 97% het aanbevelen aan hun vrienden die China bezoeken.

Alipay heeft ook een sterke toename van consumptie door internationale toeristen in China geregistreerd. De uitgaven van internationale bezoekers in China met Alipay zijn in de eerste helft van 2024 acht keer gestegen ten opzichte van het voorgaande jaar.

Sinds 2022 werkt Alipay samen met internationale kaartnetwerken om zijn betalingsdiensten voor internationale reizigers verder te verbeteren. Na het downloaden van de Alipay-app kunnen internationale toeristen zich aanmelden en hun internationale credit- of debetkaarten van Visa, Mastercard, JCB, Discover® en Diners Club International® koppelen om te betalen bij de tientallen miljoenen Alipay-partnerhandelaren in heel China, waaronder restaurants, cafés, toeristische attracties, winkelcentra, straatkraampjes en openbaar vervoer. Alipay werkt ook samen met branchepartners om internationale reizigers handige reisdiensten te bieden, zoals online vertalen, hotelreserveringen, taxi’s bestellen, tickets voor toeristische bezienswaardigheden kopen, fietsen delen en openbaar vervoer nemen.

Naast het lokaal betalen met Alipay kunnen internationale reizigers ook hun eigen e-wallet gebruiken om Alipay QR-codes te scannen en overal in China te betalen via de Alipay+ oplossing van Ant International. Deze 12 buitenlandse e-wallets omvatten onder andere AlipayHK (Hongkong SAR, China), Kaspi.kz (Kazachstan), MPay (Macao SAR, China), Touch ’n Go eWallet (Maleisië), Hipay (Mongolië), NayaPay (Pakistan), Changi Pay (Singapore), OCBC Digital (Singapore), Kakao Pay (Zuid-Korea), Naver Pay (Zuid-Korea), Toss Pay (Zuid-Korea) en TrueMoney (Thailand).

Nieuws